eduard-militaru-Q4PvX80itZ0-unsplash-cropped-scaled.jpg

Toimitusjohtajan terveiset

Alkukesästä 2019 sain mahdollisuuden tulla mukaan Solutoksen äärimmäisen
mielenkiintoiseen toimintaan. Olin ollut yli 15 vuotta terveydenhuollon
tietojärjestelmätoimittajien palveluksessa.

Viimeisimmässä tehtävässäni vedin neljässä eri maassa toimivaa ohjelmistotaloa, jonka osti vuoden 2018 lopulla erittäin nopeasti kasvava terveydenhuollon hollantilainen yrityskokonaisuus, joka on erikoistunut kustannuslaskentaan ja vaikuttavuuden mittaamiseen. 

Solutoksessa minut vakuutti ainutlaatuinen liikeidea ja intohimoinen tekeminen. Keskittyminen psykiatrian ostopalvelulääkärien tarjoamiseen julkiselle sektorille on tehnyt Solutoksesta toimialan ymmärtäjän.

Kliinikoita ja ohjelmistopalveluja

On vaikea kuvitella Solutosta parempaa toimintaympäristöä, kun haluaa kehittää psykososiaalisia palveluja tukevia tuotannonohjauksen PIRKKO®- ja PERHEPIRKKO®-ohjelmistopalveluja. 

Tarjoamamme terveydenhuollon ammattilaisten ja ohjelmistopalvelujen yhdistelmä tuo mahdollisuuksia uudenlaisten näyttöön perustuvien toimintamallien tehokkaaseen käyttöönottoon.

Psykiatriaan liittyvässä tuotannonohjauksen tuessamme korostuu kansainvälisesti tunnettu toipumisorientaatio. Perhepalveluissa ja lastensuojelussa olemme kehittäneet ohjelmistopalvelun työkaluja tukemaan Suomessakin laajalti tunnustettua systeemistä työotetta.

Teknologian vaikutus ihmisiin olennaista

Suhtaudumme teknologian kehittymiseen myönteisesti. Digitalisaatiota pidetään yleensä teknologisena muutoksena, vaikka sen todelliset vaikutukset tapahtuvat ensisijaisesti ihmisten vuorovaikutuksessa, käyttäytymisessä ja palvelujen järjestämisen tavoissa. Ymmärrämme tämän ja huomiomme sen kaikessa tekemisessämme.

Tiedostamme, että kehittyvä teknologia asettaa meille vaatimuksen korkeasta osaamistasosta sekä jatkuvasta uudistumisesta. Panostamme henkilöstömme ja koko kehittämisekosysteemimme osaamiseen.  

Julkisen sektorin sote-palvelutuottajat ovat vastuussa kansalaisten hyvinvoinnista ja palvelujen sujuvasta saatavuudesta. Solutoksen asiakkaina sote-palvelutuottajat ansaitsevat meiltä korkealaatuisia palveluja, joiden avulla he voivat mitattavasti varmistaa, että toiminnan laatuvaihtelu on vähäistä ja vaikuttavuus korkea.

Yhä enemmän verkostona toimiva sote-toimiala on kiehtova toimintaympäristö, johon me solutoslaiset suhtaudumme intohimoisesti.

Kari Lappalainen, toimitusjohtaja (HTT, KTM)